Ehli.Sunnet.Sisters

Ehli.Sunnet.Sisters

Хуманитарност, Повикување во вистината, Учење Куран...
 
HomehumanitarnostCalendarGalleryKako koristiti ovaj Forum?TražiLista članovaGrupe korisnikaRegistracijaLogin
********HUMANITARNOST*******POVIKUVANJE VO VISTINATA******UCENJE KUR,AN******HUMANITARNOST******POZIVANJE U ISTINI******UCENJE KUR,AN******

Share | 
 

 SIHIRBAZI VTORI DEO

Go down 
AutorPoruka
Ehli_Sunna_Sister
Admin
Ehli_Sunna_Sister

Број на мислења : 136
Points : 388
Reputation : 2
Join date : 2010-05-24

KomentarNaslov komentara: SIHIRBAZI VTORI DEO   Sat May 29, 2010 6:34 pm

Sesti način: Proricanje putem zvijezda
Ova metoda zove se “promatranje”, jer sahir promatra putanju odredene zvijezde, potom stupi u kontakt sa zvijezdom putem sihra, a zatim izgovara odredene talismane koji u sebi sadrže sirk i kufr. Potom on pravi odredene pokrete - misleći da tim pokretima utiče na spustanje duse te zvijezde - ali je istina da je to samo vid robovanja zvijezdama, a ne Allahu. Astrolog može i ne znati da je to robovanje i veličanje drugog osim Allaha, a sejtani tada požure u izvrsavanju njegovih naredbi. Sihirbaz pomisli da je zvijezda ta koja ga pomaže, a ona ne zna nista o tome. Sihirbazi smatraju da se ovaj sihr ne može ukloniti osim pojavom iste zvijezde po drugi put. Ovako je kod sihirbaza, a sto se tiče onih koji liječe Kur’anom, oni ovaj sihr uklanjaju s Allahovom pomoći. Postoje zvijezde koje se pojavljuju samo jednom u godini. Sihirbazi čekaju da se ona pojavi i uče svoje čarolije, tražeći pomoć od zvijezde koja će ukloniti sihr. U ovoj metodi nimalo nije skriveno veličanje nekog drugog osim Allaha i potpomaganje nekim drugim, a sve je to sirk.

Sedmi način: Metoda šake
U ovoj metodi sahir dovede dječaka koji jos nije dostigao polnu zrelost. Uslov je da nije pod abdestom. Uzima lijevu dječakovu ruku i na njoj crta ovakav pravougaonik.
Oko pravougaonika pise talismanske čarolije - a one se svakako sastoje od sirka. Na saku dječaka u sredini pravougaonika stavlja ulje i plavi cvijet ili ulje i plavu tintu, pa zatim napise drugi talisman sa pojedinačnim slovima na duguljastom papiru. Taj papir stavlja kao suncobran na lice dječaka, a onda mu obuče kapu da bi se učvrstio papir. Potom potpuno omota dječaka teskom odjećom. U tom stanju dječak ne vidi svoju ruku, jer je tama. Poslije toga prokleti sihirbaz počne sa učenjem svojih nevjerničkih čarolija. Kada dječak osjeti da se tama pretvorila u svjetlost i vidi da su slike počele da se kreću na njegovoj šaci, sahir ga pita šta vidi? Dječak odgovara: “Ispred sebe vidim lik čovjeka.”
- Reci mu da mu je čarobnjak rekao to i to i slike će se micati shodno naredbama, kaže sihirbaz.
Ovu metodu koriste onda kada se traže izgubljene stvari. Ni u ovoj metodi kao ni u drugim nije skriven sirk, kufr, niti talismani koje niko ne razumije.

Osmi način: Metoda dijelova odjeće i rekvizita
U ovoj metodi sihirbaz traži od bolesnika njegove privatne stvari kao sto su maramica, kapa, kosulja ili bilo sta na čemu se osjeća miris njegova znoja. Tako sihirbaz umota u čvor jedan dio njegove maramice, a zatim je odmjeri u dužini od četiri prsta, pa onda uhvati maramicu čvrsto i uči suru Et-Tekasur ili bilo koju kratku suru, prilikom čega podigne glas, a zatim u sebi izgovara svoj musrički talisman. Poslije toga poziva džina i kaže mu: ”Ako uzrok njegove bolesti bude džin, onda skratite maramicu, a ako uzrok bude urok, produžite maramicu, a ako je prirodna bolest, onda ostavite maramicu kakva jest.” Sihirbaz ponovo mjeri maramicu, pa ako vidi da se produžila više od četiri prsta, kaže bolesniku: “Ti si pogođen urokom (iz zavidnosti).” A ako vidi da se skratila, kaže mu: “Tvojoj bolesti su uzrok džini.” A ako ustanovi da je maramica duga četiri prsta koliko je i bila, kaže mu da ide ljekaru. Dodatak ovoj metodi- Sihirbaz podiže glas prilikom učenja Kur’ana da bi bolesnik pomislio da on liječi Kur’anom, a nije tako, tajna je u talismanu kojeg on u sebi uči.
- Potpomaganje džinom, dozivanje istih i upućivanje dove njima je sirk.- Džini su poznati po tome da puno lažu. A kako da znamo da li odredeni džin laže ili istinu govori? Analizirali smo rad jednog sihirbaza. Ponekad oni istinu govore, ali u većini slučajeva lažu. Dosao nam je jedan bolesnik i rekao da mu je sihirbaz dao dijagnozu iz koje se zaključuje da je on urečen. Nakon sto smo proučili Kur’an nad njim, progovorio je džin i saznali smo da kod njega nije u pitanju urok, a takvih je slučajeva mnogo.
Ovo su neki od načina prizivanja džina. Možda postoje i drugi, koje ja ne znam.
Znakovi po kojima se raspoznaje sihirbaz Kod koga se nadu neki od slijedećih znakova, znaj da je on sihirbaz bez ikakve sumnje. To su ovi znakovi:

Raspituje se o bračnim podacima roditelja bolesnog.
Uzima privatne bolesnikove stvari kao sto su (odjeća, maramice, kapa itd.)
Ponekad zahtijeva da mu se dovede životinja odredenih osobina i da se zakolje, bez spominjanja Allahovog imena. Ponekad njenom krvlju namaže bolesna mjesta ili baci žrtvu na pusto mjesto.4. Pise talismane (vradžbine, zapise).
Uči čarolije i izgovara nerazumljive talismane.
Daje bolesniku zapise koji se sastoje od četverouglova na kojima su slova i brojevi.
Nareduje bolesniku da se izdvoji od ljudi jedan odreden period, boraveći u sobi u koju ne ulazi sunčeva svjetlost.
Ponekad traži od bolesnika da se ne pere vodom jedan odreden period, uglavnom 40 dana, a ovaj znak upućuje na to da se radi o džinu krsćaninu koji služi sahira.
Daje bolesniku stvari koje će zakopati u zemlju.
Daje bolesniku papire koje će spaliti i nakaditi se njima.
Priča nerazumljivim govorom.
Ponekad sihirbaz obavjestava bolesnika o njegovom imenu, imenu grada iz kojeg je i o problemu zbog kojeg je dosao prije nego mu ovaj i saopsti to.
Pise bolesniku isprekidana slova na papir (zapis) ili na posudu od grnčarije bijele boje a onda nareduje bolesniku da to rastapa i pije.
Ovo su samo neki od znakova koji nam mogu pomoći u raspoznavanju sihirbaza od pravog i ispravnog liječnika Allahovom knjigom.
Dakle, dragi brate ako saznas da je čovjek sahir, dužnost je da mu ne ides, a ako mu pak odes, onda za tebe vaze ove Poslanikove, sallallahu alejhi ve sellem, riječi: “Ko otide vračaru i povjeruje u njegove riječi, porekao je ono sto je objavljeno Muhammedu, sallallahu alejhi ve sellem.”

_________________
INNEL LEDHINE KEFERU SAWAA UN'ALEJHIM E'EN'DHERTEHUM EM'LEMTUM DHIRHUM LA JU'MINUN HATAMALLAHU ALA KULUBIHIM WE ALAA S'EMIHIM WE ALAA ABSARIHIM GISAWAH WELEHUM ADHABUN ADHIMM.
Na vrh Go down
Vidi profil korisnika
 
SIHIRBAZI VTORI DEO
Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
Ehli.Sunnet.Sisters :: BOSANKI JEZIK :: SIHRI (MAGIJE VRACARA) LJECENJE KURA'NA-
Idi na: