Ehli.Sunnet.Sisters

Ehli.Sunnet.Sisters

Хуманитарност, Повикување во вистината, Учење Куран...
 
HomehumanitarnostCalendarGalleryKako koristiti ovaj Forum?TražiLista članovaGrupe korisnikaRegistracijaLogin
********HUMANITARNOST*******POVIKUVANJE VO VISTINATA******UCENJE KUR,AN******HUMANITARNOST******POZIVANJE U ISTINI******UCENJE KUR,AN******

Share | 
 

 NAPADI DZINA I SEJTANA

Go down 
AutorPoruka
Ehli_Sunna_Sister
Admin
Ehli_Sunna_Sister

Број на мислења : 136
Points : 388
Reputation : 2
Join date : 2010-05-24

KomentarNaslov komentara: NAPADI DZINA I SEJTANA   Sat May 29, 2010 6:35 pm

Napadi dzina i sejtana
Napadi dzina sejtana

Sejtani napadaju ljude, kao sto rekoh najace izlaskom i zalaskom sunca. One koji pri sebi imaju hamajliju ili zapis ili onima kojima je napravljena crna magija tj. SIHR, sejtani non stop prate ne bi li usli u njih i opsjednuli ih. Da bi mogli uci u covjeka, covjek mora biti u oslabljenom stanju, tj. njegov organizam mora biti u stanju velike zalosti, agresije, ljutnje, tuge, pijanstva, velike radosti ili ako bi se nadrogirao.
Mozda se pitate zasto kod muslimana zene ne idu na sahrane. Pa upravo zbog toga da ne bi iziritirale placom ljude u koje bi zbog toga mogao, tj. zbog njihove tuge uci sejtan. Kada sejtan udje u covjeka on uveliko upravlja njegovim mislima. Treba napomenuti veoma bitnu stvar. Vecina ljudi sami na sebe svojim losim postupcima poput drogiranja, pijanstva, psovanja Boga, nevjerovanja u Boga, bluda i ostalog moze nesvjesno oboliti od sejtana. Opet kazem, ne mogu samo iskreni vjernici.

Smatra se da sejtani ulaze u covjeka kroz njegove otvore. Svaki iznenadni bol na odredjenom dijelu tijela, ili strah bez povoda, moze se smatratiti pokusajem sejtana da udje u covjeka.
Utrnutost nekog dijela tijela u budnom stanju ukazuje na dzina koji osjeca veliku ljubomoru prema toj osobi. Ovo se najcesce desava zenama koje razgolicene idu po kuci kao i osobama koje imaju vremena za molitvu a neobavljaju je, ili onima koji svoje vrijeme trace slusajuci muziku.

Sejtan, neka je Allahovo prokletstvo na njega ima svoje sljedbenike, koje mozemo nazvati i sejtanskom vojskom. Svoje sljedbenike sejtan vrlo rado pokorava sihirbazu da ga sluze u realizaciji njegove namjere. tj. pravljenja sihra i ostvarivanja namjene tog sihra. Sejtanova vojska koja je potcinjena sihirbazu tada nastoji da obuzme tijelo onoga kome je namjenjen sihir, da upravlja njegovom imovinom da se potpuno uplete u njegovu porodicu i cjelokupan zivot.
Iza ovih namjera prokletog sejtana krije se jedan njegov veliki cilj, a to je da putem opsjednutosti i pometnje u zivotu oboljlog, uvede covjeka u grijesan zivot te ga na taj nacin pripremi za zivot u dzehennemu. Jedina satisfakcija dzinnima i sejtanima za to sto sluze sihirbazu jeste da covjeka ucine nevjernikom, a sto i jeste njihova osnovna svrha postojanja.
Molim Uzvisenog Allaha dz.s. da nas sacuva od takvih iskusenja! Na ovo treba obratiti posebnu paznju onda kada je čovjek obolio.
Uzvišeni Allah dz.s. kaze: "O ljudi, od onog sto je na Zemlji dopusteno, i lijepo, vi jedite i sejtanove korake ne slijedite, on je vama doista neprijatelj otvoreni! Sejtan vam samo zlo i razvrat naredjuje i da o Allahu govorite ono sto ne znate" (El-Beqare, 168.-169.)

Kada sejtan obuzme nasa cula, nas sluh, nase srce, kada uspije da nas navede na grijeh, razvrat to je vec dokaz da je nase tijelo obuzeto, a vrata ka dzehennemu tada su sirom otvorena i put do velikog sejtanskog cilja tada je veoma kratak. Onaj koji se lijeci Qur'anom mora dobro pripaziti na ove sejtanske i dzinske zamke.
Velika je milost kada od Allaha dz.s. dobijemo sposobnost da jasno razlikujemo ono sto je od sejtana i ono sto je od Allaha, zato na vama je draga braco da molite svog Gospodara za tu milost koju jedino On moze dati.
Kada se oboljelom uci rukja i kada se naidje na ajet u kojem se govori o jednoci uzvisenog Allaha dz.s. "Uistinu, vas Allah je Jedan", tada dzin govori jezikom bolesnika i pokazuje rukom bolesnika da Allah nije jedan, pokazuje tri prsta.

Uzviseni Allah dz.s. kaze: "A sejtan ce povikati kada presuda bude presudjena: 'Allah vam je obecao obecanje istinito, a i ja sam vam obecao, pa vas iznevjerio! Ali, ja nad vama nisam imao vlasti, osim sto sam vas zlu pozivao, a vi mi se odazivali. Zato mene vi ne korite, korite sami sebe; niti ja od vas pomoc mogu traziti, niti vi od mene pomoc mozete traziti. Ja ne priznajem to sto ste mene prije Njegovim takmacem smatrali!' Doista zlociniteljima pripada kazna bolna!" (Ibrahim, 22.)
U nekim slucajevima lijecenja moze se vidjeti, kako se sejtan pravda govoreci da nije on digao tri prsta, niti je on govorio, nego je samo pozvao covjeka da kaze kako Allah nije jedan. Na taj nacin, vrlo lahko covjek pada u sejtanske zamke.

_________________
INNEL LEDHINE KEFERU SAWAA UN'ALEJHIM E'EN'DHERTEHUM EM'LEMTUM DHIRHUM LA JU'MINUN HATAMALLAHU ALA KULUBIHIM WE ALAA S'EMIHIM WE ALAA ABSARIHIM GISAWAH WELEHUM ADHABUN ADHIMM.
Na vrh Go down
Vidi profil korisnika
 
NAPADI DZINA I SEJTANA
Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
Ehli.Sunnet.Sisters :: BOSANKI JEZIK :: SIHRI (MAGIJE VRACARA) LJECENJE KURA'NA-
Idi na: